samedi 28 février 2015

Sini Köftesi (kolay içili köfte)



Çok severek takip ettiğim ve tariflerine güvendiğim sevgili Cahide abladan "Sini Köftesi" (tepside kolay içli köfte) tarifini denedim (kendimden de bir şeyler kattım) ve sonuç çok daha hafif ve lezzetli oldu herkese iddetle tavsiye ediyorum :) Buyurun tarife geçelim...

 
Malzemeler :
 
4 su bardağı sarı ince bulgur (simit)
Islatmak için 3 su bardağı su
2 su bardağı un
4 adet küçük haşlanmış patates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
2 tatlı kaşığı kadar tuz
İç malzemesi :
4-5 tane büyük boy soğan
400 gr yağsız kıyma
1 yemek kaşığı karışık salça
Yarım demet maydanoz (ben kullanmadım)
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,kimyon,pulbiber,az kekik ve çemen
1 adet çarliston biber
1 büyük domates
Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda)
Üzeri için: 50 gr. tereyağı
 
Yapılışı :
Bulguru ıslatın, bu arada diğer içli köftelerde olduğu gibi içi hazırlayın.
Islanan bulgura un, salça, rendelenmiş patates tuz ve karabiberi katın. Azar su ilavesiyle yumuşak bir köfte hamuru elde edin.
Macun kıvamına gelmesi için robot makinesinde yaptım hiç zorlanmadan çok güzel bir sonuç elde ettim. Hamurdan elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın.
Yağlanmış tepsiye (ben büyük boy borcam tepsi kullandım) parça parça koyun ve elinizle bastırarak boşlukları doldurun.
Üzerine hazırladığınız iç harcını ekleyin.
Üst kısmı için ben streç film serip kalan hamuru ekledim ve merdaneyle borcamım boyutuna göre açtım böylece her tarafı eşit ve düz bir şekilde hamur elde ettim. Köftenin üstüne hamuru kapatın.
Köfteyi kek dilimler gibi dilimleyin.
Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun.
200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (eğer köfte kısmı çok ince olmuşsa 30 dakika da yeterli olur).
Afiyet bereketli olsun inşAllah :)




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire