lundi 29 décembre 2014

Kartopu Tatlısı





Malzemeler :

Keki için : 

5 adet yumurta (yumurtalar iri ise 4 tane de kullanabilirsiniz) 1 nescafe fincanı toz şeker 1 nescafe fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya (ya da limon kabuğu rendesi)
Kreması için:
3,5 nescafe fincanı süt 3/4 nescafe fincanı un 8 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Arasına (arzuya göre ):
Damla çikolata, çekilmiş badem, fındık, antep fıstığı vs.
Üst malzemesi için:
hindistan cevizi (bulamak için) 2 poşet krem şanti (tarife göre hazırlayın)

Yapılışı :

 

Bir kaba, yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika kadar çırpılır. Un, kabartma tozu ve bir paket vanilyayı da ekleyip karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama kek harcı dökülür ve 170-175 derecede 35-40 dakikada pişirilir. Yağlı kağıt kullanıldığında kek çok daha kolay bir şekilde borcamdan çıkıyor. Kek pişmeye yakın krema hazırlanır. Bir tencereye, süt, un ve şekeri alınır, muhallebi kıvamında pişirilir. Piştikten sonra altı kapatılır, yağı eklenir ve mikser ile yağ eriyinceye kadar çırpılır, kremayı soğumaya bırakılır (üstü kabuk tutmaması için ara sıra karıştırmakta fayda var). Krem şantiyi de süt ile çırpılır, buzdolabına kaldırılır. Pişen kekin üstü soyulup alınır. Kek iyice soğuduktan sonra iki kat olacak şekilde kesilir sonra kreması sürülür ve isteğe göre kuruyemişler serpilir. Rulo şeklinde sarılıp kesildikten sonra önce krem şantiye sonra hindistan cevizine bulanır. Buzdolabında 4 saat bekledikten sonra servis yapılır. Bu tarifi denemeyen çok pişman olur diyorum. 
Afiyet bereketli olsun :)


Not: kekin hamuruna rendelenmiş limon kabuğu eklenebilir. Siz dilerseniz kesmeden yapabilirsiniz rulo pasta gibi....

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire