mardi 14 octobre 2014

Çıkolatalı ekmekler (pains aux chocolats)

Çıkolatalı ekmekler (pains aux chocolats) : 




İstek üzerine hazirladığım çıkolatalı ekmekler çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabilceğiniz bu tarif, hem ekonomik, pratik hem de lezzetli... Buyurun tarife :) 

Malzemeler : 


Hamuru için : 
300 g un (3 su bardağı) 
1 tatlı kaşığı tuz 
Bir paket kuru veya yaş maya 
150 ml süt (bir su bardağı) 
5 yemek kaşığı toz şeker 
150 g yumuşak tuzsuz tereyağ (3 yemek kaşığı dolusu) 

İç malzemesi : 
Çikolata

Üstü için : 
1 yumurta + 2 tatlı kaşığı süt 

Hamur malzemeleri bir kaba alınır güzelce yoğurulur, gerekirse un ilave ediniz (ben ilave ettim yapışmıyan bir hamur elde edene kadar).

Temiz bir tezgaha hamuru bir merdane yardımı ile 60x20 cm civarında açıp 8-9 eşit parçaya kesin. Resimde görüldüğü gibi çikolataları yerleştirin, bir iki defa rulo yapın ve tekrar bir parça çikolata yerlesştirip sarın.


Çıkolata ekmeklerini yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 45 dak mayalanmaya bırakın. Üzerlerine yumurta sürün. Önceden ısıltılmiş 220 derecede kazarana kadar pişirin. 
Afiyet bereketli olsun inşAllah :)


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire