vendredi 19 septembre 2014

Ispanak Sarmasi



IPANAK SARMASI
Malzemeler:

  • 2 demet ıspanak
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 8 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • karabiber, pulbiber, kimyon, nane, tuz
Sosu için
  • su
  • 1.5 tatlı kaşığı salça
(sarmaları sardıktan sonra üstüne dökülecek )
Servis için :


yoğurt, sarımsak,tereyağı
                                                                                 
                                                                                  Hazirlanisi :

İlk önce ıspanakları yıkayalım ve 5 saniye kadar haşlayalım. Suyunu süzelim soğumaya bıraktım. Bu arada iç malzemelerini hazırlayalım. Soğanları robotta geçirelim, daha sonra domatesi rendeleyelim, maydanozları yıkayıp doğrayalım, salça, sıvı yağ, zeytinyağı ve baharatları katıp karıştıralım. Ardından kıymayı katıp karıştıralım ve en son pirincimizi yıkayıp harcımıza katıyoruz. Pazı sarar gibi harcımız bitene kadar bu işlemi uyguluyoruz. Ispanak sarmalarımızı bir tencereye diziyoruz, salçalı suyu yüze çıkana kadar ekliyoruz (üstüne tabak koymayı unutmayın). Kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz. Servis edeceğimiz zaman sarımsaklı yoğurdumuz döküyoruz, arzuya göre kızdırılmış  tereyağını üstlerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun :)



                                                                              

                                                                           

                                               





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire