lundi 15 septembre 2014

Elmalı Halka Tatlısı (5 Dakikada)

ELMALI HALKA TATLISI




Hafta sonları ve çay saatlerine yakışan şahane bir tarifi, üstelik çok pratik lezzetli ve ekonomik. Buyurun tarife :)
Malzemeler :
  • 4-5 adet kabukları soyulmuş elma
Hamuru için :
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın (veya bir paket vanilya eklenebilir tarçını sevmeyenler için)
  • Yarım paket kabartma tozu (ben bazen eklemiyorum yine de çok güzel)
Kızarmak için
  • Sıvı yağ
Servis için
Pudra şekeri

Hazırlanışı :

Bir kaba hamur malzemeler alınır ve iyice karıştırılır. Su bardakların boyutları herkesin farklıdır, gerekirse süt ilave edebilirsiniz. Hamurun kıvamı hafif akışkan olması lazım. Bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Bu arada elmalar fazla kalın olmayacak şekilde resimde görüldüğü gibi kesilir. Elmaları bolca hamura batırıp orta ateşte yağda arkalı önlü kızartılır (servis tabağına havlu kağıt serilir). Servis esnasında pudra şekeri serpilir. Dışı çıtır bir hamur içi de elma kısmı fondan oluyor şiddetle tavsiye ederim :)
Afiyet bereketli olsun inşAllah.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire